Зверове на Родриго Сорогойен ( Madre;Que Dios nos perdone; събитието El

...
Зверове на Родриго Сорогойен ( Madre;Que Dios nos perdone; събитието El
Коментари Харесай

Зверове - една безкомпромисна история

" Зверове "  на Родриго Сорогойен ( Madre;Que Dios nos perdone; събитието " El Reino " ) е без подозрение испанският филм на предходната годината - има общо 39 награди, от които 9 " Гоя " (и още осем номинации), и оценка 7.6 в IMdb. Отдавна не бях гледал толкоз безкомпромисна, сурова и жестока история освен без " хепи енд ", само че даже и без финален свършек и с чепати, странни и истински характери.

Антоан (Дани Меноше, доста подценяван артист, играл и при Тарантино) е солиден французин на междинна възраст, някогашен професор, който се е изолирал в малко обезлюдено испанско селце в планината и се занимава с биоземеделие. Живее със своята привлекателна жена Олга (Марина Фойс), а русата им, фина, нежна и румена щерка Мари (Мари Коломб) от дълго време е пораснала, на собствен ред е станала майка и е надалеч. Мултинационална компания е предложила да изкупи земите в селото против великодушна отплата, с цел да построи вятърен парк, а Антоан е един от дребното, които отхвърлят.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Latido Films (@latidofilms)

Н Неговите съседи, двамата братя Шан (Луис Сехера) и  Лорен (Диего Анидо) го ненавиждат поради това, атакуват го вербално и враждуват с него. Стига се и до изясняване на позициите, когато Шан изплюва злостно, че до офертата за изкупуване " даже не е знаел какъв брой е трагичен ", а Антоан просто е богат другоземец, който желае да си играе на земеделие и не се интересува от желанията на бедните си съселяни. Накрая французинът се оказва самичък против всички, а обстановката ескалира, стига се до среднощни набези и действителна опасност за живота на Антоан.

И в един миг за изненада на феновете Олга се трансформира в основен воин, а едно посещаване на Мари ни обяснява дребното останали благоприятни условия за тях. Победата на злото е краткотрайна, макар че има обстановки и хора, които нищо не може да върне. И както споделя Олга: някогашните врагове, тези от тях, които са оживели и са на независимост, ще би трябвало да живеят дружно измежду руините на предходното си съществуване, оплаквайки всеки своите жертви. Ала някои ще носят тежкото задължение на виновността, а други - не.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР